Veelgestelde vragen

Q&A over yoga

Wat moet ik aan naar een yogales?

Draag vooral comfortabele kleding, je hebt geen sportschoenen nodig. Yoga doe je op blote voeten of met sokken aan. Voor de rustigere yogavormen is het met name in het najaar fijn om je warm aan te kleden, dus een lekkere trui en dikke sokken. Fleurige leggings zijn niet vereist maar wel toegestaan!

Wat moet ik meenemen?

Matten en overige materialen zijn aanwezig. De meesten vinden het prettig om een eigen badlaken of deken op de mat te leggen. Als je een eigen mat hebt dan mag je die uiteraard ook altijd meenemen. Een flesje water kan ook altijd maar is meestal niet nodig.

Is yoga alleen voor vrouwen?

Yoga is oorspronkelijk ontwikkeld door mannen en voor mannen. Traditioneel gezien mochten vrouwen niet eens meedoen. Vandaag de dag zie je over het algemeen meer vrouwen op de yogamat, maar mannen en LHBTIQ+ers zijn allemaal van harte welkom in de lessen.

Ik ben niet lenig of heb geen ervaring, kan ik meedoen?

Absoluut! Het is een misvatting dat je je benen in je nek moet kunnen leggen om yoga te doen. Every body is a yoga body. Je wordt leniger naarmate je vaker yoga doet maar het is zeker geen voorwaarde. Yoga is een zoektocht naar jouw grenzen en mogelijkheden en die kunnen per dag verschillen.

Ik heb een blessure en/of aandoening, kan ik meedoen?

Het is altijd wenselijk om eerst met je behandelaar te overleggen. Yoga is een milde bewegingsvorm waarbij ruimte is om te kijken naar wat voor jou wel of niet kan. Het zachte karakter maakt dat yoga vaak geschikt is tijdens of na revalidatie als intensief sporten nog niet mogelijk is. Geef vooraf aan als je ergens last van hebt zodat we naar aanpassingen kunnen kijken.

Vanaf welke leeftijd is de senioren yoga?

De senioren lessen zijn niet zozeer vanaf een bepaalde leeftijd. De aard van de lessen is zodanig dat deze gericht is op ouderen die graag willen balans en flexibiliteit willen oefenen op een laagdrempelige manier.

Yoga, dat is toch heel zweverig?

Als je ademhalen zweverig vindt wellicht wel. Maar in mijn lessen zal je geen walmende wierook tegenkomen en je hoeft ook niet in het wit gekleed. Yoga gaat om de verbinding met jezelf; lichaam en geest. Het is niet religieus of verbonden aan een bepaalde geloofsovertuiging.

Moet ik wel mantra’s te zingen of te chanten?

Je moet sowieso niets in de les. Tijdens de eindontspanning zet ik vaak een mantra muziekje aan om je te helpen tot rust te komen, maar je hoeft niet mee te zingen. De mantra’s zijn in het Sanskriet en hebben altijd een liefdevolle boodschap.

Wat is het verschil tussen Flow en Yin?

Flow is een wat actievere les waarbij je dynamisch en met je adem gaat bewegen binnen jouw mogelijkheden en is rustiger dan een Poweryoga les. Yin is meer gericht op ontspanning doordat we langere tijd in milde houdingen blijven en ons richten op verstillen en verzachten.

Hoe werkt dat met een strippenkaart?

Wanneer je een strippenkaart neemt, kun je contant betalen of ik stuur je na ontvangst een betaalverzoek. Met de kaart kun je in principe aan alle groepslessen meedoen. Deelname aan de maandelijkse mini retreats kan voor twee strippen van je kaart. Je betaalt dus alleen wanneer je komt.

Wil je losse lessen of retreats mee doen dan is dat ook mogelijk.

Hoe kan ik me aanmelden of afmelden?

Aanmelden voor de groepslessen op dinsdag en de mini retreats kan via het lesrooster. Het is de bedoeling dat je je voor elke les aanmeld ivm het aantal deelnemers. Kom je er niet uit dan mag je me altijd een berichtje sturen. Heb je je ingeschreven voor een les en kun je onverwachts niet komen, dan kun je je via dezelfde pagina ook weer afmelden zodat je mat weer vrij komt.

Voor de senioren yoga is het niet nodig om je per les aan te melden of af te melden. Kom je voor het eerst, neem dan eerst even contact met me op.

yoga harderwijk

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me gerust een berichtje!

12 + 7 =